Monday, 19 December 2005

TechTV's The Screen Savers' and Call for Help's goodies


These links have great sourcesof TSS and CFH media (eg. wallpaper, theme 'song', and desktop themes.

http://markyville.com/techtv.html
http://www.suerabeaux.com/leoville/ThemesByMelanie

Quel est votre genre de 'computer' ?

A French teacher was explaining to her class that in French, unlike English, nouns are designated as either masculine or feminine.

"House" is feminine - "la maison"
"Pencil" is masculine - "le crayon".

A student asked "What gender is 'computer'?"

Instead of giving the answer, the teacher split the class into two groups: male and female. And asked them to decide for themselves whether "computer" should be a masculine or a feminine noun. Each group was asked to give four reasons for their recommendation.

The men's group decided that "computer" should definitely be of the feminine gender ("la computer"), because:
1. No one but their creator understands their internal logic
2. The native language they use to communicate with other computers is incomprehensible to everyone else
3. Even the smallest mistakes are stored in long-term memory for possible later review
4. As soon as you make a commitment to one, you find yourself spending half your salary on accessories for it.

The women's group, however, concluded that computers should be masculine ("le computer"), because:
1. In order to do anything with them, you have to turn them on.
2. They have a lot of data but still can't think for themselves.
3. They are supposed to help you solve problems, but half the time they ARE the problem, and,
4. As soon as you commit to one, you realize that if you had waited a little longer, you could have got a better model.


http://aburasyidin.blogspot.com/2005/10/what-gender-is-your-computer-in-french.html

Friday, 16 December 2005

Recommended Site


While I google for "uchu keiji gavan opening" video, I found this Indonesian site/blog. In this site I found good emm-pee-three audio songs like Naruto's, Gavan's, and some Indonesian hits.

Another blog worth to be mention is Afdlin Shauki : Inside My Head. Iyerrr.... Afdlin Shauki hero filem BULI tu dan co-star dalam AH-HA tu. Saper lagi At least we know what is in mind of one of Malaysia's artist

Monday, 12 December 2005

After a long hiatus...

It has been a long time since my last update of this blog (unless the latest Job Vacancy posting - diambil kira). Along that time I have taken 4 days "Linux for Programmer and System Analyst" from PPKT/HUSM (GNU/)Linux guru En. Azzudin. I'd learn to install linux OS, with just basic software and use a lot of shell command. Install more modules and packages, change file permissions. Create and make user modifications, and lots more.

My parent has taken some unexpected initiative, they has become a matchmaker and match me with some girl that I do not know before. Although that girl look is acceptable, she is not a nurse. I have persuade her to apply for nursing, and right now I am just waiting for any nursing oppoturnities for her.

Eventhough she wasn't a nurse, we then had made some arrangement for engangement.

Wednesday, 19 October 2005

Fish and Chips

What are you having for today 'berbuka puasa'? Two days ago I was having Fish and Chips with Rice (as in the picture) at a new kiosk at Medan Selera, Tesco Pulau Pinang. Originally I was planning on having Claypot rice with chicken, I changed my mind to test the new shop's meal. It costs RM 7.80. I tastes OK, but I think with price like that, it will be the last time I eat that meal. Of course, unless I have a date with a nice young girl worth enough for me to treat her that meal, heheh.

Okay, I have to catch some sleep and sahur now. Bye

Friday, 9 September 2005

Romance Mathematics

A friend send me this 'rants'

ROMANCE

Smart man + smart woman = Romance

Smart man + dumb woman = affair

Dumb man + smart woman = marriage

Dumb man + dumb woman = pregnancy



OFFICE ARITHMETIC

Smart boss + smart employee = profit

Smart boss + dumb employee = production

Dumb boss + smart employee = promotion

Dumb boss + dumb employee = overtime



SHOPPING MATH

A man will pay ? for a ? item he needs.

A woman will pay ? for a ? item that she doesn't need.



GENERAL EQUATIONS & STATISTICS

A woman worries about the future until she gets a husband.

A man never worries about the future until he gets a wife.

A successful man is one who makes more money than his wife can spend.

A successful woman is one who can find such a man.



HAPPINESS

To be happy with a man, you must understand him a lot and love him a little.

To be happy with a woman, you must love her a lot and not try to understand her at all.



LONGEVITY

Married men live longer than single men do, but married men are a lot more willing to die.



PROPENSITY TO CHANGE

A woman marries a man expecting he will change, but he doesn't.

A man marries a woman expecting that she won't change, and she does.



DISCUSSION TECHNIQUE

A woman has the last word in any argument.

Anything a man says after that is the beginning of a new argument.



HOW TO STOP PEOPLE FROM BUGGING YOU ABOUT GETTING MARRIED

Old aunts used to come up to me at weddings, poking me in the ribs and cackling, telling me, "You're next." They stopped after I started doing the same thing to them at funerals.



SEND THIS TO A SMART WOMAN WHO NEEDS A LAUGH AND TO THE SMART GUYS YOU KNOW CAN HANDLE IT.


is it true? heheh

Thursday, 1 September 2005

Main boling

Hari ni first time main boling, 4 game. mula-mula pakai bola 11, berat nak mampus, lepas satu game, baru la jumpa bola ringan, bola 8. heheh... purata mata dalam 4 game tu 50.5, kira kantui la gak...

Bila balik, lengan dan peha rasa sakit, sebab main boling tu... emm... lepas ni bila la nak luangkan masa lagi main boling

Tuesday, 30 August 2005

soalan matematik taraf universiti luar negara

My old school friend give me this "HAVARD EQUATION" problem ... , please help him verify the answer.


Terima kasih kepada teknologi ICT yang ada sekarang ini, melalui seorang kawan, saua dapat contact kawan-kawan sekolah lama. Tadi dalam e-mel seorang kawan saya menghantarkan satu masalah matematik... harap anda dapat selesaikan masalah dia dengan meng-confirm-kan jawapankan....

Monday, 29 August 2005

Jenaka Merdeka

Tengah cari dalam google, tetiba saya terjumpa lawak ini...

Perbualan best yang didengar di radio tidak lama dahulu…

DJ: Untuk memenangi hadiah menarik ini, cik hanya perlu jawab satu soalan mudah. Sudah bersedia?

Pemanggil: Sudahhh!!! (Penuh yakin)

DJ: Okkkayyyy… Soalannya – apakah nama lain untuk bendera Malaysia?

Pemanggil: … (Senyap sekejap)

DJ: Cik? Jawapannya cik?

Pemanggil: Errrr… Errrrrrr… Bendera Singapura?

Adooooooooiiii… Terbahak-bahak aku gelak. Bendera Malaysia = bendera Singapura? Ini budak gagal Geografi ke, gagal Sejarah?

Itulah akibatnya asyik dok dengar radio jer, buku sekolah tak nak baca!!!
---http://www.idlanzakaria.com/khalilur/archives/cat_miscellaneous.html

Friday, 26 August 2005

Lunch talk with Richard Stallman

I and some 5 other staffs / academicians from School of Computer Science (and maybe elsewhere) had lunch with Richard Stallman.

During the lunch, Mr. Stallman said that for an organization to move to non proprietary software, they should delete all the obsticle to achieve the implementation of Free Software in the organisation.

That organisation should start it with the website of it's organisation. That is to say that the website should be able to view from all browsers, not limited to Microsoft Internet Explorer.

Public Education (primary, secondary, college or university) should not teach children / students mega-corporation's spesific proprietary operating system or softwares, that if they want to use at home, the should ask their parents to spend from hundreds to thousands of ringgits for each software (or resort to infringe copyrights law). Instead they should teach something that can be copy and distribute freely.

For GNU/Linux system, he recomends us to use Ututo or BLAG

At 3:00 pm, RMS will be having a seminar at the School of Computer Science, USM

Saturday, 20 August 2005

How to choose wife?

http://www.geocities.com/demimasa1/ikmal15.html

UNO

What do my housemate do in their free time? They are playing UNO. UNO was introduced by me to the house. Playing UNO is fun. You should try too...

Monday, 8 August 2005

34th USM Convocation

This picture was taken today (the first day of the convocation). I was wearing a "PhD" graduation robe. (emm jangan jeles).

Photo was taken using Kodak EasyShare CX7330

Thursday, 21 July 2005

Photo-capturing at DTSP


Smart card photo capturing has move to DTSP for new 1st semester students. Starting from last Friday I and my friends had to work untill wee hours to print their new smart cards. Picture here was some action in the last day of photocapturing session.

Tuesday, 19 July 2005

Overtime: student smart card registration weeks

Now currently I have to monitor smartcard photocapturing and smartcard printing. Due to these two tasks, I have to take Overtime and didn't have enough sleep for days. You can read more story about this from my friend @ superior Here are some list of overtime that I had done past few days.
  • Saturday, July 17. Till 3:00am, over 1000 cards was printed
  • Sunday, July 18. Till 6:30am, over 400 cards printed
  • Tuesday, July 19. Till 5:00am, over 1200 cards printed

Sunday, 17 July 2005

Gundam SEED Finales spoilers

Amaran: kandungan dalam artikel ini mungkin mengganggu keseronokan anda menonton siri Gundam SEED

Wah minggu depan Kidou Senshi Gundam SEED akan tamat. Jadi apa kata kita sama-sama lihat apa yang akan berkalu minggu depan.

Phase 49 - Cahaya terakhir
Seperti yang anda tahu, dalam episod lepas Patrick Zala, bapa Athrun telah melancarkan superweapon G.E.N.E.S.I.S terhadap EAF: (Pakatan Bumi) yang mengakibatkan separuh daripada armada pakatan bumi musnah, dan bantuan kepada kapal Dominion tidak dapat diberikan. (continue)

Friday, 15 July 2005

Iklan Jawatan Kosong

Iklan Jawatan Kosong Sementara / Sambilan USM Julai 2005

maklumat lanjut boleh diperolehi dengan memuat turun fail ini (msword document). Tarikh tutup, 15 Julai 2005

Vacancy @ Kolej Pengajian Strategik & Teknologi

Saya dengan hormatnya merujuk perkara di atas dan ingin memanjangkan maklumat daripada Kolej Pengajian Strategik dan Teknologi, Kuala Lumpur bahawa terdapat kekosongan jawatan Pensyarah Program Diploma dalam bidang-bidang pengajian yang diperlukan :

- Sains Komputer & Teknologi Maklumat
- Sains Kesetiausahaan
- Perakaunan
- Pengajian Perniagaan
- Senibina
- Kejuruteraan Awam
- Senireka Grafik & Multimedia
- Rekabentuk Dalaman
- Kejuruteraan Mekanikal
- Kejuruteraan Elektronik - Sains Politik
- Pentadbiran/Pengurusan Awam
- Sejarah
- Pengajian Melayu
- Bahasa Malaysia
- Linguistik
- Sastera Melayu
- Pengajian Islam
- Undang-undang
- Pengurusan Perpustakaan dan Maklumat

Kepada calon yang berminat sila hubungi Cik Hanani di talian 03-41057070/019-2708131 atau fax 03-41088471 untuk keterangan lanjut.

Sekian, harap maklum.
*jangan call webmaster, saya cuma menyampaikan sahaja. err... setelah baca, please yer klik kat mana-mana iklan kat sebelah.

Thursday, 14 July 2005

Qaisy & Laila

Qaisy & Laila wallpaperAmy (One of my new online friend) in her blog tells that she and Dilla, her newly met friend was 'jalan-jalan' Kuala Lumpur and went to the movies, they'd watched the movie with lots of emotion. Because of her blog, then I check the Qaisy & Laila website and watching the movie trailer (Windows Media Player). From the trailer, it seems that this movie have some quality in it. I haven't watch the movie yet, but I will some day(thanks to Amy's blog that moves me, and Qaisy & Laila website). Ah, It almost 2.00 a.m. I must be in bed as soon as possible. I believe tomorrow will be one long, hard, tiring and tense day.

Sunday, 10 July 2005

Camera is out

My DC battery cover has broken... I have sent the camera to camera shop to claim my warranty. So for now there won't be any picture blog. The camera shop towkay said that I will be waiting for the camera at least for a month before I can receive it back. THere will be lot's of events that my camera will be missing

Friday, 8 July 2005

Graduate Student & Card Registration Day 1

pictureToday I was assigned to help Institute of Graduate Studies' Student Registration. The registration has various steps that involving great deals of digital technology equipments. Students has to register their ID and their selected academic courses online, and then on spot photo capturing for their card.

It was a very busy day for me, supporting staff from my department, and all of Institute of Graduate Studies' staff. I do believe that staffs in the Bursary, academic schools and Department of Security also have give their commitment so that student registration go smoothly.

Well, this story is far from over yet as I has been scheduled to give support untill end of this month.

Thursday, 7 July 2005

Supper


Ah... I have manage to control my craving for food in Dinner time untill.. at 1:00am I went to some small stall to originally just buy a warm "horlick". I end up having iced horlicks (eh! I think I didn't order "Horlicks Ais") and "Mi-Segera Lakna" (pic)

Tuesday, 5 July 2005

Me-Tea-ing

10:00am - 12:00pm My First meeting on the new unit. We discuss a lot about pass minutes, new sub unit structure and task, and future value of ICT training conducted by us

Saturday, 2 July 2005

Mi jijik! (Harian Metro, 2 Julai 2005)

Harian Metro, 2 Julai 2005)
Edisi Nasional: Mi jijik!
Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin dan Ahmad Saufi Mansor

KUALA LUMPUR: Loya dan menjijikkan! Itulah ungkapan pegawai Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) ketika memeriksa sebuah kilang bihun dan laksa berlogo halal, bersebelahan kandang babi.

Pemeriksaan bersama kakitangan Kementerian Kesihatan mendapati kilang diKampung Selamat, Tasik Gelugor, Pulau Pinang itu dan kandang yang menempatkan berpuluh ekor babi hanya dipisahkan dengan kepingan zink .

Keadaan berkenaan menyebabkan bau najis binatang ternakan itu meresap masuk ke kilang terbabit yang membekalkan bahan makanan untuk diedarkan di seluruh negara dan dikatakan digemari pengguna Islam.

Sumber berkata, kilang yang dimiliki seorang pengusaha bukan Islam itu diserbu tengah hari semalam, selepas pihak berkuasa menerima aduan orang ramai. Operasi bersepadu itu disertai pegawai KPDNHEP, Jakim dan Kementerian Kesihatan.

Menurutnya, dalam serbuan jam 12 tengah hari itu, pegawai penguat kuasa mendapati kilang berkenaan tidak hanya berkeadaan kotor, malah tidak diselia mengikut amalan pengilangan.

“Pemilik kilang sewenang-wenang menggunakan logo halal Jakim pada bungkusan bihun dan mi laksa tanpa kelulusan jabatan berkenaan. Perbuatan ini amat mengejutkan kerana produk bihun dan laksa terbabit begitu terkenal di kalangan pengguna Islam termasuk di Lembah Klang.

“Penemuan ini amat memeranjatkan, malah menimbulkan tanda tanya sama ada produk terbabit sah dimakan berikutan kedudukan tempat pemprosesan yang hanya terletak di sebalik kepingan zink daripada kandang babi,” katanya.

Difahamkan, Jakim hanya mengeluarkan logo halal berkenaan kepada sebuah kilang di Kuala Ketil, yang mengeluarkan produk sama.

Sumber itu berkata, pihaknya sedang menyiasat kaitan operasi kilang diserbu itu dengan satu lagi kilang di Kedah yang mengeluarkan produk sama.

“Walaupun proses pengilangan bahan makanan terbabit tidak membabitkan sumber haram, ia masih boleh menimbulkan keraguan dan rasa was-was berikutan kedudukannya terlalu hampir dengan ladang babi,” katanya.

Malah, pegawai kesihatan yang turut sama dalam operasi itu menghalang kilang terbabit daripada meneruskan operasi sehingga jabatan itu berpuas hati dengan tahap kebersihan dan kaedah pengendalian bahan mentah.

“Ini berikutan keadaan lantainya yang kotor, kaedah pemakaian seragam pekerja tidak teratur serta penemuan bahan makanan siap diproses di atas lantai,” katanya.

Menurutnya, siasatan awal turut mendapati, ladang ternakan babi itu dibina terlebih dahulu sebelum kilang bihun dan mi laksa berkenaan dibuka beberapa tahun lalu.

Selain bakal dikenakan tindakan kerana beroperasi dalam keadaan kotor, pengusaha kilang terbabit boleh didakwa mengikut Akta Perihal Dagangan 1972, berikutan tindakannya menggunakan logo halal tanpa kebenaran Jakim.

Dalam kejadian November tahun lalu, sebuah syarikat pengeluar pelbagai produk mi milik pengusaha bukan Islam disyaki menggunakan sejenis minyak mengandungi lemak babi untuk menghasilkan kuetiau lembut sebelum dijual menggunakan logo halal palsu kepada pengguna Islam di sekitar Lembah Klang.

Lebih memeranjatkan apabila kuetiau terbabit kemudian dibungkus menggunakan plastik biru yang tertera logo halal palsu dikeluarkan ‘Bahagian Hal Ehwal Islam Malaysia’ sebelum diedarkan kepada pengguna Islam melalui pasar basah sekitar Kuala Lumpur.

Kilang mi terbabit yang beroperasi di Kepong didakwa masih berdegil menggunakan logo halal palsu Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) itu walaupun sudah diberi amaran keras sebelum ini.

Siasatan mendapati sejenis minyak khas mengandungi unsur lemak babi kerap digunakan untuk menstabilkan lemak (emulsifier) khusus untuk menghasilkan kuetiau lembut dan halus.

Mi jijik!

Harian Metro
Pemilik kilang sewenang-wenang menggunakan logo halal Jakim pada bungkusan bihun dan mi laksa tanpa kelulusan jabatan berkenaan. Perbuatan ini amat mengejutkan kerana produk bihun dan laksa terbabit begitu terkenal di kalangan pengguna Islam termasuk di Lembah Klang.
Penemuan ini amat memeranjatkan, malah menimbulkan tanda tanya sama ada produk terbabit sah dimakan berikutan kedudukan tempat pemprosesan yang hanya terletak di sebalik kepingan zink daripada kandang babi
Siasatan mendapati sejenis minyak khas mengandungi unsur lemak babi kerap digunakan untuk menstabilkan lemak (emulsifier) khusus untuk menghasilkan kuetiau lembut dan halus.
Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari Harian Metro

1st Sabtu cuti, and Saturday traffic jam

It's Saturday morning, but today, there are traffic jam here. Parents from all over parts of Malaysia are flocking here in USM to send their decendants here. I hope that all these will be Mahasiswa/i will graduates and make their parents proud. Some of friends today are in "On Call" position so that technical problems can be solve as soon as possible.

Friday, 1 July 2005

USM chosen as regional centre for UN education programme

from The Star Online

Nation
Friday July 1, 2005

USM chosen as regional centre for UN education programme

News update from The Star News Desk

PENANG: Universiti Sains Malaysia (USM)has been selected as one of only seven Regional Centres of Expertise (RCE) on Education for Sustainable Development by the United Nations University.

The network of RCEs is responsible for educating and empowering people of all ages to assume responsibility for creating a sustainable future.

Apart from RCE Penang, the others that were launched simultaneously on June 29, at the UN University based in Tokyo, included RCE Greater Sendai Area (Japan), RCE Okayama (Japan), RCE Toronto, RCE for the Pacific Islands countries, RCE Rhine-Meuse region (border of Germany and Netherlands) and RCE Barcelona.


Tahniah! USM for this achievement. Makes me want to work better

Thursday, 30 June 2005

Keje hingga malam

Rezal dan Shah sedang bertungkus lumus menyelesaikan masalah teknikalHari ini saya dan rakan saya kerja hingga lewat malam untuk menyelesaikan beberapa masalah teknikal. Kami terpaksa sambung kerja hingga 11.00 malam. Kami habiskan 3 jam di tempat orang, sejam makan, dan dua jam lagi di ruang kerja kami. Rizal telah belanja saya dan seorang kawan saya, Shah makan di kedai mamak. Hari ni dia nak belanja sebab hari ni dia dapat gaji.

Esok saya kena hadir ke [rahsia C] untuk install scanner driver, menggantikan rakan saya yang akan AMAT sibuk di tempat lain. Jadi sekarang ni saya tengah download driver tersebut dan burn dalam CD.

Candid Syndrome

This ain't a drill, fire alarm bells, rang at the libraryPicture taken at Perpustakaan Hamzah Sendut, Universiti Sains Malaysia.

Aims of Islam Hadhari

Islam Hadhari aims to achieve 10 main principles:
  1. Faith and piety in Allah
  2. A just and trustworthy Government
  3. A free and independent people
  4. Mastery of knowledge
  5. Balanced and comprehensive economic development
  6. A good quality of life
  7. Protection of the rights of minority groups and women
  8. Cultural and moral integrity
  9. Safeguarding the environment
  10. Strong defences
For more information on Islam Hadhari, please visit this JAKIM's site and Islam Online

Wednesday, 29 June 2005

Seminar Percambahan Islam Hadari

Seminar Percambahan Pemikiran Islam Hadari peringkat IPTA / IPTS banner"Seminar Percambahan Pemikiran Islam Hadari peringkat IPTA / IPTS" was conducted today, and will ends tomorrow. Majority muslim staff will be attending in this four session of paper presentations and discussion. All four session are the same talk about Islam Hadari approach.

I've attended today's evening session. Some 'intipati' that I am still remember is that Islam Hadari is not a new religion, sect, ideology, isms, mazhab or some sort of Barisan Nasional's political gimmick. It is just a way to 'memperkasakan umat Islam' especially in Malaysia. Civil servants needs to understand this government's aspiration, and become the engine to make this aspiration a success.

One way government to achieve this is 'academic' by strengthening primary schoolers' Islamic knowledge. A programme called JQaF (Jawi, Quran, and Fardhu Ain) has been set up as experiment to various primary national school throughout Malaysia. And school pupils are expected to 'khatam' their Quran before the end of Darjah (year) 6.

Blogger Busy Gif Image

Downloading Picture, please wait

Smart card End User Training

Yesterday people from the Smartcard solution company had taught us how to use (and teach) end users about the system, today it was our turn to teach end users, on system usage. It took only a couple of hour to give end users some practical on this system.

Tuesday, 28 June 2005

Fire at Kompleks Bukit Jambul

Fire Engine came to the rescueA Fire accident was occur tonight at Kompleks Bukit Jambul. Fire alarm started to rangs around 10:30pm (not official) and I was mistook it as false alarm when I was to go outside KBJ shopping centre. From information I've got, a 2 month old metallic silver coloured KIA Spectra was on fire at 2nd Floor Parking. One fire engine (as in picture) from nearest station come to the rescue, and it takes around 30 minutes for them to put out the fire. Cause of the fire accident is still under 'bomba' investigation.

Smartcard Technical Training

Listen HARD to what the demostrator sayA training was conducted at lab R&D at my dept. This training was conducted for smartcard technical support. Smart card will be implement to all at my workplace, so these guys here will be main players on this field. It is expected that these men will be VERY BUSY in next couple of months, starting next fortnight.

Enjoys the 'makan' time, after this everybody will have headache againThe girl with 'tudung' there (on the above picture) was training us the complex system of photo capturing, database merging, and so on. Of course these picture was taken with my Digital Camera (DC). But just 1/2 days, my camera's battery gone dead. After tidious half day of training, we lunch together...


Ah Okay, it's Maghrib... bye

Monday, 27 June 2005

Camera: Day 1

Today I've got my Bank Islam (Islamic credit) card, and I have bought a Digital Camera (Kodak EasyShare CX7330) at RM 699. Additional RM50 was added later for me to have additional 256MB SD Card on purchase with purchase scheme.

First shop I use my Bank Islam (Islamic credit) Card

Before Kodak EasyShare were being chosen, I have recce some example of cameras such as Olympus Camedia C370 (RM 599) and Konica Minolta Dimage X31 (RM 499). I've bought my choice simply because that camera has "video recording with audio" function.

My favourite places

Then, eat time. I had my dinner at Medan Selera Tesco. These two shops here is my favourite place. To night, I had Sizzling Chicken Noodle (RM 3.70) and it's always my favourite here in Tesco to have Kiwi Juice (RM 1.60) for drinks.

Sizzling Chicken Noodle

Saturday, 25 June 2005

Final Saturday

Today is the last day government servant will work on Saturday. (I do not know about those who works in Kedah, Kelantan and Terengganu) And magically, I come early to office today.

On 10:00 AM today, my department's workers club will be holding it's Annual General Meeting. USually AGM will have elections ...and makan ...heheh

Friday, 24 June 2005

Things craving

There's a lot of things I want to buy, unfortunately I haven't so much money to spend. Therefore I will write reason(s) why I shouldn't buy that.

Digital Camera (with optical zoom) (RM699)
err...

Red Hat Certified Technician (book)(RM 150)
Malaysian Administration Modernisation and Management Planning Unit (MAMPU) will conduct some Open Source training here at this office, I strongly believe that MAMPU will deliver some sort of uncertified Linux+ or RHCT/E level of training. And I haven't skim Naba Barkakati's "Red Hat® Linux® All-in-One Reference for Dummies".

Learn Japanese box set(RM40)
this thing have 5 hour audio cassette. This item currently under discount from RM1XX. Compare to LINGUAPHONE programmes, I believe these cassetes (and books, i think) is cheaper. err... what will this do to bring me more money?

Hacker I (book, RM40)

This book is not about evil security cracking, It just how to tune and adjust (adjust is what the term "hack" is about) Windows XP for boost PC speed performance, humour, and maybe show offs. It is a good book and good thing, this book is in Bahasa Melayu. Although I like to be superb in computing, but my current goal is to become a resource-person in the field of PHP programming, and open source stuff.

Thursday, 23 June 2005

Annual 'lunch' 2005, a.k.a. PPKT's noon

Today is my birthday. I've bought 63 pieces (3 barrels) of KFC Hot and Spicy Chicken, and 'jamu' nearly all staffs in my department. unfortunately many have gone to lunch before 1:00 p.m. Untill 1:45 pm, 'satu barrel pun belum habis'. Hopefully when many will return from lunch, they will come and eat my 'ayam' KFC.

Birthday Wish List (hehehe)

PDA+fon+Camera
PDA
Telefon Bimbit berkamera
Kamera Digital
Laptop
Apple laptop
3.5" external hard disk casing
MP3 player

Wednesday, 22 June 2005

Kad birthday dari Scotland

\^o^/

Yeay! Hari ini saya mendapat kad hari lahir daripada kawan saya di Univ. of Aberdeen, Scotland. (jeles juga sebab dia dapat ke Aberdeen). Saya sangat seronok... Kad tersebut sampai Satu hari sebelum birhday saya...

Rakan saya di tempat kerja nampak saya "senyum sampai ke telinga" ketika membaca kad tersebut. Mungkin sebab pengirimnya seorang perempuan kot. ^_^;

Saya kemudiannya tuliskan e-mel thanks kepada dia...

Sebenarnya menghantar kad ucapan secara pos lebih bermakna daripada e-kad, (melainkan jika e-kad tersebut diprogram khas oleh anda sendiri) Kad, boleh dipegang dsb., manakala e-kad tidak.

Sabtu ini saya kena pulang ke kampung untuk menjadi guarantor adik saya. Dia akan memasuki IKBN.

Saya harap dia belajar dengan bersungguh-sungguh

Sunday, 19 June 2005

Hack browser title in IE and Firefox

This is a perfect tweak for those of us who love to put our own original stamp on things. In this case, it's our Internet Explorer or Firefox browser title. Allow me to clarify: when you open up your browser window, the upper left corner displays the current page, followed by "Microsoft Internet Explorer" or "Mozilla Firefox". Follow my directions to make it say whatever you like. I've tested this tweak successfully on XP and Win98 systems.

Steps for IE

Before you mess with the registry, please back it up so that if you make a mistake, you don't get screwed.

1. Open up Regedit (Start>Run>Regedit).

2. Navigate to this string: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main

3. Create a new string value (Right-click "Main" key folder, select New>String Value).

4. Rename the value "Window Title" without the quotes (Right-click value, choose Rename).

5. Right-click "Window Title" and choose Modify. In the value data section, type your title of choice. Mine says "Elect Sarah in 2004!"

6. Now, launch a new instance of IE and marvel at your clever changes!

Steps for Firefox 0.9 and up


Wouldn't you know it... there aren't really any complicated steps to do this. Just download an extension called Titlebar Tweaks and you'll be good to go.

:)
s

Sarah Lane hacking tip

Saturday, 18 June 2005

Jamuan Makan Malam 2005

Kelab di jabatan tempat saya bekerja telah mengadakan Makan Malam tahunan malam tadi, bertempat di Ballroom, (1F) Hotel Evergreen Laurel, Persiaran Gurney.

Artis tempatan Salleh Yaacob telah diundang menjadi pengaturcara majlis.

Saya sempat bergambar dengan Salleh Yaacob, terima kasih kepada Afrezal.

Friday, 17 June 2005

Syampoo Advertisement

I've read this from Jamri. to know which shampoo he's talking about, please go to "Oher Thots" blog

Beberapa fakta berkenaan iklan ini.

Walaupun bertudung, perempuan kena jugak jaga rambut, shampo selalu terutama sekali dengan menggunakan syampo jenama ...

Bila orang lelaki pandang/jeling sikit, jangan cepat perasan

Bila orang perempuan usap-usap kepala, itu tandanya nak tunjuk yang jarinya belum ada cincin ( masih kosong le tu )atau dgn kata laian "..ngorat le aku cepat "

Lelaki yang gentelman, bila perempuan buat-buat terjatuh buku. Jangan lupa cepat-cepat tolong. Nanti kalau tak dia akan kata "..hampehhh "

Jangan study kat library, sebab kat sana ramai perempuan cute, nanti tak boleh tumpu study.

Lelaki harap hensem je lebih tapi lembab, nak tegur pun, perempuan kena mula dulu.

Wednesday, 15 June 2005

My Internet Explorer got hijacked!

Beberapa bulan yang lepas dalam kekalutan saya mendapatkan codec software untuk tengok video jenis Ogg Media, saya telah terpasang browser hijacker. Alhamdulillah, browser hijacker itu bukan jelis lucah atau jenis perjudian.

Browser Hijacker berfungsi seperti program spyware yang lain cuma sasarannya spesifik kepada pelayar web yang anda guna -- selalunya Microsoft Internet Explorer. Bergantung kepada jenis, program perampas ini kadang kala menambah pintasan (SHortcut) ke dalam folder Favourites anda. Kadang-kala halaman pertama (home page) browser anda ditukar tanpa pengetahuan anda, mungkin daripada asalnya USM kepada website lucah. Kadang kala, fungsi butang BACK dan FORWARD browser anda langsung tidak boleh digunakan. Ada pula yang terus tidak membenarkan anda mengawal setting anda terhadap browser tersebut. Sebenarnya program ini merubah setting yang ada di Registry (yang sukar difahami oleh orang biasa, dan kadangkala juruteknik komputer) selalunya tanpa pengeahuan kita.

dalam kes saya, browser Internet Explorer saya dirampas dengan homepej browser saya ditukar. Pop-up iklan akan selalu keluar walaupun saya tidak menggunakan IE. Setiap pop-up yahoo messenger, 2 pop-up iklan akan muncul. Sudah tentunya kod dalam windows registry PC saya telah berubah. Dengan beberapa perisian yang telah saya pasang, saya dapat tahu yang walaupun saya mengubah homepej saya kepada yang saya kehendaki, program ini akan cuba mengubahnya dengan mengubah kod dalam registry. Program ini tidak mengambil "NO" sebagai jawapan.

Ubatnya...

  1. Cara yang paling mudah untuk mengurangkan risiko ini ialah dengan tidak menggunakan Internet Explorer. Ini kerana hampir semua program browser hijacker, hijack Internet Explorer. Sebagai alternatif, gunakan Firefox untuk browsing biasa. Sekiranya perlu juga, HANYA gunakan IE sekiranya ada website yang paksa anda gunakan IE.

  2. Jika anda boleh menggunakan OS selain Windows, gunakan ia (eg. Linux, Mac, BSD, Unix)

  3. Untuk pengguna Windows XP, pasangkan Service Pack 2 dalam sistem anda.

  4. Sekiranya anda telah terkena, cuba HijackThis. HijackThis merupakan program yang menganalisa dan memperbaiki sebarang seting pada Windows Registry. Gunakan Spyware Guard untuk mengurangkan risiko terkena browser hijack di masa akan datang. Perhatian: HijackThis dan Spyware Guard memerlukan anda mempunyai pengetahuan teknikal.



Diharap maklumat ini berguna kepada anda

Saturday, 11 June 2005

Ring 8 @ 8TV

Today, minutes (maybe hours) after watching Gundam Seed phase 37 on TV2, I've switched channel to 8tv. I'm getting interested at the show "Ring 8". On this show, host will ask you questions, and it's up to you to answer their question(s) or puzzle(s) by SMS or call their 5 digit number. If you answered correctly, you will rewarded minimum of RM300.00

Although there are some question that I know the answer, unfortunately it was hard for me to get the call back from the host. it's sucks to know that I've spend my phone credit to the last ringgit because of the game. Each successfu SMS cost RM2.00 regardless you got the chance of answering the question.

Being a programmer, I think that the show coordinator have some sort of program behind the server that will maximize their profits. This is what I am thinking. Therefore I have decided not to SMS or phone 8tv contest anymore.

I think I'm prefer calling for TELEBRITI, a phone-in-gameshow that require you to phone real telephone number, or SMS them (weekly quiz), or email them, or fax them.

Thursday, 2 June 2005

My Anime Collection

Complete Series
Battle Programmer Shirase (TV) 2003 [18SX]
DearS (TV) [18SX]
Chrno Crusade: Mary Magdalene (TV) (c)2003 [XXPA]
Full Metal Panic? Fumoffu (TV) [U]
Full Metal Panic? Fumoffu unaired episodes [18SG]
Gundam 0083 (OAV) [U]
Gundam: Char's Counter Attack (Movie) [----]
Mai-Hime (TV) [----]
Kono Minikuku Utsukushii Sekai [18PA]
Macross 7 Encore (OAV) 1995 [U]
Macross Dynamite 7 (OAV) 1997 [U]
Naruto: Mission to Rescue Snow Country Hime (Movie) [U]
Saiyuki Reload (TV) 2003 [18PA]
Samurai Champloo (TV) [18SG]
You're Under Arrest Season 1 Special (TV) [U]
You're Under Arrest Season 2 (TV) [U]

Series that is still not complete
Ai Yori Aoshi [18SX]
Akane Maniax [U]
Bleach [18PA]
Detective Conan (TV) 1996 [U]
Gundam SEED (TV) 2002 [U]
Gundam SEED Destiny (TV) 2004 [U]

Rating

  • U = General (for general audience, suitable for all ages)

  • 18SX = Contain non-excessive sexual content. not suitable for under 18

  • 18SG = Contain non-excessive horror or violent content. not suitable for under 18

  • 18PA = Contain non extreme ideas, or believe which different from Islam. Not suitable for under 18

  • 18PL = Combination of two or more different category of non-excessive contents. Not suitable for under 18

  • XXSX = Contain excessive sexual content. for adult only

  • XXSG = Contain excessive horror or violent content. for adult only

  • XXPA = Contain ideas, or believe which could divert muslims from Islam or have negative sentiment on Islam. for adult only

  • XXPL = Combination of two or more different category of excessive contents. for adult only

Thursday, 26 May 2005

Network sharing Win-Fedora3

Q: I can't access my Windows network shares anymore! People tell me to use the smbmount command, but it doesn't work!

A: Fedora Core 3 uses a cool new type of Windows file sharing called "The Common Internet File System" (CIFS). Instead of using "smbmount", try:
mount -t cifs //computername/share /mnt/somedirectory
For more information about this, in a terminal you can do:
man mount.cifs

Perkongsian rangkaian Win-FC3

Q: Kini saya sudah tidak boleh akses perkongsian network Windows. Kawan-kawan saya beritahu saya agar gunakan command smbmount, tapi kenapa tak jalan juga!!

A: Fedora Core 3 mmenggunakan windows file sharing jenis baru yang dipanggil "The Common Internet File System" atau ringksnya CIFS.

Q: I can't access my Windows network shares anymore! People tell me to use the smbmount command, but it doesn't work!

A: Fedora Core 3 uses a cool new type of Windows file sharing called "The Common Internet File System" (CIFS). Instead of using "smbmount", try:
mount -t cifs //computername/share /mnt/somedirectory


For more information about this, in a terminal you can do:
man mount.cifs

Thursday, 7 April 2005

Windows pertama dalam BM - Windows XP Starter Edition

Terdapat perbincangan tentang Microsoft XP Starter Edition di LiewCF.com Malangnya, komen saya seperti berikut tidak dapat dipaparkan kerana masalah teknikal di website tersebut.

hoy... why there's no comment when MS brought to the world Windows in Chinese? I am not against Microsoft or Windows... but from my experience, people tends to say that they can't get more experience because Windows is in English. When they have the oppoturnity to have BM interface, all they can say is "wierd", "pelik", "kelakar", "padam", "tak biasa" an so on. People especially the Malays should use this oppoturnity to strenghthen their 'usage' of computers.

For those who do not want to spend around RM100.00 to get Windows XP Starter Edition BM, or being a cyberthief by buying RM 7.00 pirated Windows XP Starter Edition CD, you can have Linux Fedora Core 3. Fedora Core 3 has not only interface in BM, but even in Tamil. Not only that, you can install Fedora Core 3 easily using Malay based installation. Once installed, you can switch back to English, or any language that you have installed. I am writing this comment using Firefox browser on Fedora Core 3. It works just fine in English. Friends, just give yourself some time to familiarize in BM. It is unfair to judge "one day or one month of BM usage" against "years of English computer mastering".

Tuesday, 15 March 2005

Onegai Teacher! (Please Teacher!) - Ulasan Anime


Semalam saya telah meminjam sebuah laptop, saya dapati yang laptop itu ada DVD drive. Maka malam itu saya membeli DVD di kedai. Saya beli 12 episod anime Jepun "Onegai Teacher".

Sebelum ini saya telah melihat siri lanjutan (sequel) kepada Onegai Teacher iaitu Onegai Twins. Onegai Teacher mengisahkan seorang alien (yang cun), KAZAMI Mizuho menjalankan kajian di bumi. Beliau di bumi menyamar sebagai seorang guru. Pada malam kehadirannya, beliau telah dilihat oleh protagonis citer ini, KUSANAGI Kei. Kei yang sering sakit akhirnya telah merahsiakan identiti sebenai Cikgu Mizuho (Kazami sensei). Malah ada insiden salah faham yang menyebabkan akhirnya mereka berkahwin secara rahsia.

Kei dan Mizuho seterusnya meneruskan kehidupan mereka sebagai suami isteri dengan merahsiakan perkahwinan mereka, dan identiti sebenar Mizuho daripada rakan-rakan dan guru sekeliling.

Kemesraan mereka sebagai suami isteri sering terhalang, sebagai contoh: semasa musim sekolah, mereka sebolehnya cuba mengelakkan rakan daripada datang ke rumah, malah semasa bercuti berbulan madu pun mereka terserempak dengan rakan sekolah. Walaupun berbulan madu telah berakhir, mereka masih lagi belum dapat menikmati malam pertama bersama. Semasa cuti musim panas pula, ibu mertua dan adik ipar (p) Kei, Maho datang melawat. Kehidupan Kei bertambah sukar dengan adanya adik iparnya itu. Setelah perselisihan dengan Kei dengan Maho diselesaikan, barulah Maho dan ibunya balik ke angkasa. Kemudiannya dalam separuh akhir siri ini, Kei akhirnya dapat melaksanakan 'tanggungjawabnya' sebagai seorang suami.

Walaupun telah merasa malam pertama, tapi cerita belum habis... dalam episod-episod terakhir Mizuho dan Kei terpaksa berdepan dengan dugaan kasih sayang, serta hidup dan mati (ingat ya, bukankah Kei ada penyakit). Oleh kerana ingin selamatkan Kei, Mizuho telah melanggar peraturan serta dilucutkan jawatan (oleh orang atasan di planet Mizuho), dan 'mahkamah' planetnya juga memutuskan untuk memadam memori dan bukti kewujudan Mizuho di Bumi termasuk suaminya, Kei. Apakah yang akan terjadi dengan cinta mereka? maaf ya, saya tak dapat beri kesudahan cerita ini kepada anda.

Cerita ini menceritakan percintaan yang tidak senang diperbincangkan di Jepun, cinta dan perkahwinan antara guru dan murid. Walaupun begitu, untuk kita di Malaysia ini ada baiknya juga. Cerita ini juga menceritakan tentang kehidupan bercinta selepas kawin. Setengah orang kata lebih bahagia kalau cinta dulu baru kawen, ada pula yang sebaliknya. Onegai Teacher menceritakan sedikit tentang pahit manis kisah pasangan yang kahwin dahulu dan bercinta kemudian.

Friday, 4 March 2005

Thursday, 27 January 2005

Novell SUSE Linux open day

Saya telah pergi ke Novell SUSE Linux open day yang diadakan di The Gurney (Hotel), Persiaran Gurney, Pulau Pinang pada hari ini. Saya telah medaftar untuk dua sidang, pagi dan petang.

Sidang pagi menceritakan tentang Novell dan pengambilalihan SuSE Linux. Kemudian diceritakan tentang Novell one Net Solution: maklumat tanpa sempadan (termasuk sempadan hardware, dan sistem pengoperasian). Antara yang menariknya one Net dapat menguruskan akses pengguna kepada maklumat (pelbagai sistem yang berasingan, pelbagai platform) dengan single-sign-on, 'cutomized' dan lebih sekuriti. Seterusnya one Net mengurangkan bebanan pengurusan network.

Novell one Net terbahagi kepada Novell exteNd, Novell Nsure, Novell Nterprise, dan Novell Ngage.

Sebelah petangnya saya menyertai Novell SUSE Linux Technical Enablement di mana saya diterangkan cara menginstall (dualboot) SUSE Linux Enterprise Server 9 (dalam laptop) .

Kini website opensource (http://10.216.14.230) telah diupgrade dari RedHat Linux 9 ke SLES9.