Thursday, 30 April 2009

Lawatan sambil belajar ke AMD Oversea


In Oversea AMD's Sheriff wear USA style sherriff uniform. Even we are 'educated' by Japanese look AMD engineer.


Me with samurai stuff at AMD 'oversea'. Some of the Malaysian delegates


Wednesday, 22 April 2009

Bukan aku yang baca akhbar, surat khabar pulak yang 'baca' Aku


Sebelum aku Follow The Edge dan Harakah ni, aku screenshot dulu sebagai bukti. Saya menyimpulkan yang kini dunia sudah berubah, dan cara kita kena berubah.

Tuesday, 21 April 2009

Cubicle baru aku



Buat kawan-kawan yang tengah boring, dan mencari blog untuk menghilangkan bosan, ni untuk anda. Takde apa-apa yang istimewa. This is my new cubicle... dalam kawasan yang dahulunya bilik Ketua Bahagian R&D dan Inovasi.

Sementara ia masih kemas, aku tangkap gambar untuk tatapan anda.


G A M B A R * S E M A L A M


Bila boring, atau apabila semangat membakar (Frets on Fire) ... kami coding sebegini


Shutdown terakhir sebelum pack barang, pindah cubicle

Monday, 20 April 2009

Cubicle lama aku


This was my working cubicle, a nice cubicle. Untuk pengetahuan Afrezal, bilik Makmal Sains Komputan / Makmal Smart Card / Rezdrake's Lair telah dibahagi dua. Majoriti (tempat aku, en. Hazmin, Muhammad Awwad & General Abdellah) dibubuh cubicle dan programmer (dan S.A.) kebanyakkan wanita ditempatkan di situ. Kemudian satu lagi tempat server dibuat 8 cubicle (kawasan hang duduk afrezal), asalnya takde orang, kemudian penuh dengan S.A. baru.

Dua bilik yang aku sebutkan tadi, kini telah direnovate dan dicombine semula untuk dijadikan bilik seminar.

So selamat tinggal one of my best cubicle

ada 33 follower twitter, not a big deal

Monday, 6 April 2009

Cuti mengundi


~ gambar hiasan dari flickr

Adalah dengan ini dimaklumkan bahawa saya bercuti pada 6, 7, dan 8 April 2009 untuk menunaikan tanggungjawab saya sebagai pengundi.

Pertandingan Menembak SUKJAB 2009






Wednesday, 1 April 2009

MyFirstTime.com di USM Kampus Kesihatan




Lupa pula nak cerita masukkan gambar melawat PPKT USM Kelantan semalam. PPKT USM Kelantan tak sebesar mana. Malah terpaksa pula berkongsi space dengan server. Pagi-pagi pi PPKT lepas tu ronda Kelantan