Monday, 25 May 2009

Dosa di Hypermarket

Kalau kita buat carian tentang tajuk VCD Lucah tempatan di Google atau Yahoo!, pasti terpancutlah tajuk-tajuk seperti "Pramugara Terlampau", "Datin", "Tupah", dan "Artis". Bahaya tau benda-benda macam ini. Ber-dosa

So hari itu, lepas pulang dari kerja, aku pergilah satu Hypermarket tu. Tak ku sangka, rupanya di situ juga ada dosa. Elok je kat celak-celah. Maka tanpa perduli aku pun lantas menyeluk dan meraba-raba dalam poket seluarku mencari telefon bimbit. Aku ambil dua tiga keping gambar untuk tatapan anda semua. Biarlah dosa ini diketahui ramai...


Mamat ni semacam je...


Dosa-dosa yang aku katakan itu
Posted by Picasa

Tuesday, 19 May 2009

Lunch like an Alumni


Warga USM kini boleh menjamu selera di samping menikmati kehijauan USM dengan adanya sebuah tempat makan baru. Tempat makan ini terletak di Anjung Budi atau nama lainnya Rumah Alumni.

Monday, 18 May 2009

Bulan Nasi Kandar



Bulan lima ni, ramai sraf yang membuat jamuan kesyukuran. Menu utama: Nasi Kandar Kampung Melayu. Sekali-sekala ada yang buat nasi kandar kayu, ayam gorng KFC, dan pizza.

Save juga duit aku



Save apa bende, yang KFC dan Pizza tu aku la yang sponsor. Nas la ajar kenduri pizza-pizza nie.

Monday, 11 May 2009

a visit to Pulau Pinang Butterfly Farm


Once in a while, it is nice to bring family for some Rest and Relaxation in Pulau Pinang. Of you have no idea where to go, how about Pulau Pinang Butterfly Farm. It only cost RM 15 per adult. There is discount to MyKad holders. MyKad holders only have to pay RM10 per adult.

Thursday, 7 May 2009

Hari 5S


Pada 24 April 2009, Pusat Pengetahuan, Komunikasi, dan Teknologi telah mengadakan gotong royong untuk mengemaskan bangunan, mengasingkan barang yang akan dilupuskan, dan mengitarsemula, dan membuang 'sampah'. Hari tersebut dikenali sebagai Hari 5S.

Keseluruhannya, hari tersebut telah mencapai objektifnya.

Tuesday, 5 May 2009

Layan iPod Shuffle


 

Muzik ... satu perkataan yang menjadi sinonim dalam kehidupan kita seharian.. muzik berada dimana2....samada dari radio2 di kedai mamak, di stesen2 minyak.. gerai2 makan..di dalam pejabat.. dalam kereta dalam bas even sewaktu kita di dalam perut ibu kita masih boleh mendengar. Alunan2 muzik2 yang menusuk ke corong telinga lalu gegendang telinga bergetar di interpretasikan oleh otak membuatkan kita dapat membayangkan atau mengimbau sesuatu zaman atau peristiwa yang berlaku seiring dengan lagu yang sering dimainkan pada masa itu dan juga mempengaruhi mood seseorang . Aku pasti setiap insan melalui benda yang sama..... bila dipasang sesuatu lagu.. terus otak kita membayangkan apa yang terjadi waktu itu.. tengah dilamun cinta .. zaman2 persekolahan.. zaman2 nak amik periksa.. time tengah breakup.. frust menonggeng.. saat2 pertama kali bertemu..tercirit pada masa itu.. terkentut di dalam lif yeah.. aku pasti semua melaluinya..

Begitu juga aku.. insan yang berkayuh setiap hari ke tempat kerja.. yang sudah cukup muak dengan bunyi bunyian yang datang dari kenderaan2 di atas tar hitam yang seolah2 seperti okestra sumbang.. yang membingitkan telingaku.. di tambah pula manusia2 yang tiada kesabaran di atas jalan yang senantiasa membunyikan hon2 membuatkan aku menyumbatkan headset ke telinga ku untuk melayani kompilasi lagu2 di iPod Shuffle-ku.


inspired by:
http://rezdrake.blogspot.com/2009_04_10_archive.html
http://rezdrake.blogspot.com/search/label/mountainbiking
Posted by Picasa