Monday, 14 December 2009

Kursus Pra Pekerjaan dengan Wilayah Ekonomi Koridor Utara

OK. aku dapat ni dalam forum so aku kongsi dengan korang. Ni je dapat tolong... cable-cable tadak. OK. So bila mau belanja aku pizza?

Kepada sesiapa yg mempunyai sanak-saudara atau sahabat-handai di negeri2 kawasan Utara yg sedang mencari pekerjaan.

NCIA (Wilayah Ekonomi Koridor Utara) merupakan program pembangunan untuk memacu pertumbuhan ekonomi dan menaiktaraf hidup penduduk kawasan utara (Perlis, Kedah, Penang, Utara Perak). Pihak berkuasa pelaksanaan koridor utara (NCIA) telah menyediakan PET Program untuk menaiktarafkan modal insan di kawasan tersebut. Beberapa kursus telah ditwarkan terutama kepada lepasan SPM yg tidak mempunyai pekerjaan atau yang ingin mendapatkan kemahiran dalam bidang-bidang tertentu dan memudahkan mereka mendapat pekerjaan dalam bidang-bidang tertentu di wilayah koridor utara. PET diwujudkan khas untuk penduduk wilayah utara di mana program ini ditaja sepenuhnya oleh NCIA serta elaun bulanan akan diberikan sepanjang kursus.

Terdapat beberapa kekosongan dalam beberapa kursus yang ditawarkan seperti berikut:-

A) Kecantikan dan Kesihatan
1) Dandanan Rambut
2) Rawatan Muka
syarat: Minimum SPM, terbuka kepada lelaki & perempuan yg mempunyai minat mendalam utk membina kerjaya dalam industri hospitaliti

B) Pemandu Pelancong
syarat: Minimum SPM dan berminat membina kerjaya dalam industri pelancongan, fasih berbahas Malaysia & Inggeris, Fasih berbahasa ketiga seperti Arab & Jepun diutamakan.

Program Latihan sadalah selama 6 bulan akan dimulakan pada 28hb. Disember 2009. Sekiranya berminat, sila hubungi Pn. Ilyani Tel: 03-78031151 atau e-mail: ilyani.ismail@ humancap. com.my

p/s: Khas untuk peserta daripada Negeri-negeri di kawasan Utara sahaja.

No comments:

Post a Comment