Sunday, 4 April 2010

Rokok Babi? April Fool?


Yikes! Akhbar Kosmo! melaporkan 1 April lalu. Rokok berkemungkinan ada sel darah babi. Aku ingatkan april fool... rupanya tak... Kosmo! menyiarkan berita dengan professionalnya.

Aku dah check internet, rupanya bukan Kosmo! je yang lapor Berita Harian dan akhbar-akhbar lain pun tulis gak.

Bagus la Jabatan Kimia nak kaji perkara ini. Cuma kalau nanti disahkan tiada macam mana? Adakah ada iklan mengatakan rokok bebas babi? atau nanti ada cop halal JaKIM? Sama-sama kita nantikan... Tunggu Nas Ahmad TERJAH!

Bagi yang dah berhenti (especially berhenti rokok dan main basikal) aku ucapkan tahniah. Bagi yang belum, (especially merokok untuk turun berat... ...LIVE STRONG!), berhenti aje la. Kalau tak nak berhenti, stop dulu, then simpan duit yg buat belanja rokok tu. Kalau result dah keluar, terpulanglah nak sambung rokok ke tak...

...ceh macam la aku ni hebat sangat...

...OK adios...

No comments:

Post a Comment