Sunday, 30 May 2010

Giant- Yong Tau fu


Waktu tengah tunggu gaji macam ni, kenalah membuat pilihan yang bajet. Di Giant ada jual Yong Tau Foo... harganya 70sen seketul. Hotdog, fish cake, fishball, surimi ketam, dan sayur malah kotiau, bihun dan mi dijual pada harga 70sen. Tetapi minimum kena ambil enam. So minumum satu hidangan RM4.80.

Thursday, 27 May 2010

Protect twitter semudah 1-2-3

Ikuti tiga langkah mudah untuk memprotect twitter anda di cybeRizman.
How to protect your twitter in three simple steps on cybeRizman

Sekian terima kasih.

Privasi Twitter semudah 1-2-3 / Twitter privacy as easy as 1-2-3

0.
Kenapa anda nak privasikan twitter? Kerana anda kini tidak mahu orang lain membaca tweet anda seperti rasa hati, apa yang anda suka/buat, dan macam-macam lagi kecuali pengikut yang anda sahkan (approved follower)
Why U do this: you don't want everybody read your tweets except your 'approved' follower.


1.
Layari dan log masuk ke twitter.com
Visit and log in to twitter.com

2.
Setelah anda masuk, klik pada setting (lihat imej di bawah)
Once you log in, click at setting (see image below)



3.
Pastikan anda tandakan pada checkbox Tweet Privacy. Selain itu, anda boleh memilih untuk TIDAK menandakan pada checkbox e-mel. Akhir sekali, klik save. (sila lihat imej di bawah)
Make sure you check the Tweet Privacy. Optionally, you may uncheck that e-mail checkbox. Finally click save. (see image below)



Sekian terima kasih.

Wednesday, 26 May 2010

demam ikan telah merebak

 
 

'Wabak' demam ikan telah merebak...! Orang ramai yang berada di Pulau Pinang diminta untuk mengambil langkah-langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan 'jangkitan virus' demam ikan ('influenza 1K4N').
Posted by Picasa

Sunday, 23 May 2010

PPKT staffs become 'victim' of fish fever



While swine flu (influenza A H1N1) at bay. USM PPKT staff 'menjadi mangsa' of this new 'flu' called fish fever.

Sedang selsema babi masih kedengaran, beberapa staf PPKT kini 'menjadi mangsa' 'wabak' demam terbaru. 'Demam' ini bermula daripada seekor ikan yang dibawa oleh Pak Lang.

Saturday, 15 May 2010

Nasi Ikan Bakar Portugis




Asyik makan nasi kandar je, sekali-sekala ubahlah selera. Saper kata makan di Medan Selera ceroi. Di Giant Bayan baru, korang boleh pekena nasi Ikan Bakar Portugis. Kalau korang tak suka lauk ikan pari + siput lala yang aku makan tu, korang boleh buat pilihan 9 yang lain.

Pergh! Sejak aku amik gambar hinggalah aku pos gambar ni. Aku dah beli di kedai ni hingga empat kali.

Sunday, 9 May 2010

Apa sudah jadi dengan IrfanKhairi.com?

kemaskini 7:30PM - IrfanKhairi.com dah kembali OK


Blog Irfan Khairi yang menghadapi masalah

Hari ini saya tergerak untuk melawat blog Irfan Khairi setelah saya membaca sebuah buku berkenaan dengan blog. Saya terkejut apabila saya mendapati laman web seseorang yang dikenali sebagai jutawan internet itu di'suspend'.

Sebagai pemilik laman web, saya juga hadapi kes sebegini. Kes begini berlaku kepada saya bila yuran tahunan laman web telah tamat tempoh, dan saya masih belum membayar. Jika saya telah membayar, ia akan mengambil masa beberapa hari sebelum pulih semula. Satu lagi punca perkara sebegini adalah disebabkan kesilapan syarikat penyedia hos laman web.


Bukan super-impose. Tertulis perkataan 'suspend' di carian Google

Apa pun, saya berharap laman web Irfan Khairi akan OK semula dan terus memberi manfaat kepada rakyat Malaysia sekalian.

Internet Millionaire Irfan Khairi's Website Suspended

update 7:30PM - IrfanKhairi.com is now online


Irfan Khairi's blog is in 'trouble'


Ain't super-impose. Google too 'says' that IrfanKhairi.com got suspended

Whatever it is, I do hope that Irfan Khairi's blog will be OK, and Malaysians can benefit from their internet-millionare guru.

Friday, 7 May 2010

Daging Sos Oyster dan Kailan Ikan Masin



Yang ni dinner aku kat Sungai Ara je. Apa tah nama tempat makan ni. Pernah ada kawan aku berusaha beli gak lauk walaupun kedai kata nasi dah habis.

Tuesday, 4 May 2010

Warded



Not me, tapi the Don. Seluruh underling-underling beliau telah datang melawat. The Don dijangka keluar pada Khamis ini.

My Moment of Fame : Ip Man 2

Ip Man was a superb movie, so does Ip Man 2. Since this movie title nearly sound like my name, so I decide to do some tiny change to Ip Man 2 poster.



You like it? tweet it on twitter... http://twitpic.com/1jlepw