Sunday, 28 November 2010

China Muslim Restaurant




Korang dah pekena masakan piau Muslim China punya? Penduduk Pulau Pinang kini boleh menikmati makanan China yang dimasak oleh tukang masak 'import' dari tanah Besar China.



CMR merupakan restoran yang pertama seumpamanya di Pulau Pinang.



Cashier kata, hidangan dalam gambar di atas adalah antara yang pelanggan selalu order.




aku tak tahulah sama ada nak kata sedap ke tak, tapi macam korang tengok, resultnya LICIN!

LOKASI


View Larger Map

RM15 Chicken Rice Shop Solo Set


this Nasi ayam set cost less than, I think RM15...

Monday, 22 November 2010

Sunday, 21 November 2010

Kampung yang kaya gila di China




Memang kaya gila. Sengaja saya letakkan gila di situ...

Video menarik ini saya dapati apabila membaca blog staroba.org

Tuesday, 16 November 2010

Jutawan UK jadi 'pramugari' AirAsia


photo from @airasia twitter


photo from Tony Fernandes tweets

Rasanya semua dah tahu yang jutawan yang terkenal dengan syarikat Virgin, Richard Branson telah kalah bet dengan Tony Fernandez.

Beliau perlu 'serve' pelanggan dengan pakaian peramugari. Dijangkakan beliau akan diletakkan dalam penerbangan AirAsia X Kuala Lumpur - London.

Tapi apa yang saya tahu, dari akhbar la jugak beliau akan berkhidmat tanpa menggunakan tag nama Richard Branson.


photo from AirAsia facebook account.

Apa pun AirAsia dah memang lama dah ready dengan kemenangan ini. Mereka dah siapkan poster di atas pada awal musim F1 lagi.

Friday, 5 November 2010

Thursday, 4 November 2010

Ikan Pari Bakar USM for Lunch


Delicious Ikan Pari Bakar (Grilled Stingray) is now available at Gerai Zainaning, Desasiswa Bakti-Permai, USM. Available only during lunch. Cicah kuah asam memang sempoi!